Emisiune Comună România - Armenia Ana Aslan și ”Elixirul Tinereții”, minicoli de 5 timbre și 1 vinietă 2023 LP 2411b
search
  • Emisiune Comună România - Armenia Ana Aslan și ”Elixirul Tinereții”, minicoli de 5 timbre și 1 vinietă 2023 LP 2411b

Emisiune Comună România - Armenia Ana Aslan și ”Elixirul Tinereții”, minicoli de 5 timbre și 1 vinietă 2023 LP 2411b

2411b
75,00 lei
În stoc
An aparitie
2023
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Emisiune comuna
Oameni

Emisiune Comună România - Armenia Ana Aslan și ”Elixirul Tinereții”, minicoli de 5 timbre și 1 vinietă 2023 LP 2411b

Continuând seria emisiunilor de mărci poștale dedicate relațiilor diplomatice, timbrul românesc promovează, în cadrul unui recent proiect, relațiile de colaborare și prietenie dintre România și Republica Armenia.

Romfilatelia va introduce in circulație emisiunea comună de mărci poștale România – Armenia, având ca temă Ana Aslan și „elixirul tinereții”, luni, 3 aprilie a.c., fiind disponibilă în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: https://romfilatelia.ro/store/.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, a cărui machetă a fost realizată de Romfilatelia, o ilustrează pe Ana Aslan la maturitate. Grafica timbrului include în conceptul său, în asociere cu portretul personalității de excepție, Ana Aslan, un buchet simbolic de muguri, cunoscuți ca germeni de întinerire permanentă a naturii. Se induce în mentalul privitorului similitudinea cu medicamentele create de Ana Aslan, menite să pastreze tinerețea umană. Timbrul cu valoarea nominală de 11 lei redă portretul Anei Aslan din tinerețe, pictură în ulei de Jean Alexandru Steriadi, selectată de Poșta Armeană la realizarea machetei timbrului propriu. Figura personajului respiră tinerețe și optimism.

Cea care va deveni o personalitate de mare anvergură a gerontologiei românești și mondiale s-a născut în anul 1897 la Brăila, într-o familie de intelectuali armeni. Ana Aslan a trăit ulterior la București până la vârsta de 91 de ani.

Primul institut de Gerontologie și Geriatrie din lume a fost fondat la București în anul 1952, la iniţiativa și sub conducerea medicului și inventatorului Ana Aslan.

Ana Aslan a creat Gerovitalul și Aslavitalul, medicamente folosite pentru prevenirea sau încetinirea modificărilor legate de îmbătrânire. Datorită cercetărilor și invenţiilor sale, Ana Aslan a devenit membru al Academiei de Știinţe din New York, al Consiliului de Conducere al Asociaţiei Internaţionale de Gerontologie, consilieră în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, membru al Academiei Române. A primit nenumărate premii și distincţii internaţionale printre care menţionăm Premiul „Leon Bernard” conferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Personalităţi marcante politice și artistice ale vremii au folosit tratamentele Anei Aslan, iar Institutul care, actualmente îi poartă numele, deseori a fost catalogat ca „Perlă a Coroanei” spitalelor românești.