Conferința plenipotențiarilor UIT, minicoală de 6 timbre și 2 viniete 2022 LP 2388b
search
  • Conferința plenipotențiarilor UIT, minicoală de 6 timbre și 2 viniete 2022 LP 2388b

Conferința plenipotențiarilor UIT, minicoală de 6 timbre și 2 viniete 2022 LP 2388b

2388b
65,00 lei
În stoc
An aparitie
2022
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Evenimente

Conferința plenipotențiarilor UIT, minicoală de 6 timbre și 2 viniete 2022 LP 2388b

În anul 2022, România celebrează 156 de ani de apartenență la Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, țara noastră devenind stat membru UIT în 1866.

România a participat activ în cadrul UIT de-a lungul anilor, reprezentanții săi primind în numeroase rânduri girul Statelor Membre pentru a exercita funcții importante în cadrul Conferințelor Plenipotențiarilor și a Conferințelor Mondiale sau în grupurile de studiu din structura UIT. Totodată, în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor UIT 2018, România a fost aleasă pentru cel de-al șaptelea mandat consecutiv membru în Consiliul UIT, ca reprezentant al Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord).

Toate aceste activități au adus de-a lungul timpului o serie de beneficii, o imagine proactivă și profesionistă perpetuă în mediul de lucru al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor și, nu în ultimul rând, vizibilitate pentru România. Astfel, în acest context, a fost apreciată ca fiind oportună găzduirea de către România a celei de a 21-a ediții a Conferinței Plenipotențiarilor UIT, având în vedere importanța activității desfășurate de UIT pentru sectorul comunicațiilor electronice și societății informaționale din România, precum și implicarea specialiștilor români în activitatea acestei agenții specializate a sistemului ONU.

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 Lei este redată sigla Conferinței Plenipotențiarilor UIT, iar pe fundalul minicolii este ilustrată o imagine nocturnă a capitalei României, București, gazda evenimentului.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU/UIT) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației, înființată în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche dintre agențiile ONU.

Activitatea UIT este structurată pe trei domenii: Radiocomunicații (ITU-R), Standardizarea în Telecomunicații (ITU-T) și Dezvoltarea Telecomunicațiilor (ITU-D), fiecare dintre aceste domenii fiind vizibile, în principal, prin intermediul conferințelor şi grupurilor de lucru/studiu, în cadrul cărora reprezentanții statelor membre negociază convenții, pe care se bazează funcționarea serviciilor de telecomunicații la nivel global.

În acest context, organizarea unui eveniment de amploarea PP-22 nu este o pură întâmplare, ci semnifică recunoașterea și aprecierea la nivel internațional atât pentru implicarea specialiștilor români în activitățile UIT, cât și a nivelului de dezvoltare al sectorului comunicațiilor electronice din țara noastră, într-o perioadă în care acest domeniu se dovedește crucial pentru depășirea pandemiei de Covid-19 și atingerea unor noi praguri de dezvoltare economică și socială.

Logo-ul Conferinției, ilustrat pe timbrul emisiunii, a fost realizat în urma propunerilor ANCOM, fiind prezentat, oficial, în cadrul Consultării membrilor Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (VCC-1) din iunie 2021 și reprezintă o îmbinare a renumitelor motive tradiționale românești cu scopul principal al Conferinței – unitate și consens în rândul statelor membre.

Pe vigneta din partea superioară a minicolii a fost inserată sigla Guvernului României, iar pe vigneta din partea inferioară a minicolii a fost creat un cod QR, cu trimitere la linkul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

Pe plicul „prima zi” a emisiunii este ilustrată o imagine panoramică nocturnă a orașului București și sunt inserate atât logo-urile Conferinței, cât și siglele instituțiilor implicate direct în organizarea evenimentului.