Universitatea Politehnică din București, două secole de educație și inovație, coliță dantelată, 2019, LP 2244
search
  • Universitatea Politehnică din București, două secole de educație și inovație, coliță dantelată, 2019, LP 2244

Universitatea Politehnică din București, două secole de educație și inovație, coliță dantelată, 2019, LP 2244

2244
29,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Stiinta

Universitatea Politehnică din București, două secole de educație și inovație

Emisiunea Universitatea POLITEHNICA din București, două secole de educație și inovație conține o coliță dantelată al cărei timbru, cu valoarea nominală de 28,50 lei, ilustrează bustul statuii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul primei școli de învățământ tehnic românesc.

Statuia marelui cărturar este opera lui Ion Georgescu, realizată în anul 1886. Elementele grafice care întregesc compoziția coliței au ca subiect facsimile ale unor documente care atestă înființarea și evoluția școlii devenită astăzi Universitatea POLITEHNICA din București, proiectul de arhitectură al primului sediu (arhitecți André Lecomte du Noüy și Cassien Bernard), edificiul modern central al complexului studențesc actual (architect Octav Doicescu) și sigla instituției.

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai prestigioasă școală de ingineri din România, cu o recunoscută tradiție în formarea elitelor din domeniul tehnic românesc. Prin dăruirea și eforturile susținute ale dascălilor și ale studenților, s-a scris istoria unei școli care a evoluat în ultimele două secole odată cu modernizarea României, o istorie regăsită în construcția de drumuri, poduri, căi ferate, obiective industriale de înaltă performanță, rod al perfecționării inginerilor specializați în domenii industriale diferite, care au înscris cultura tehnică autohtonă în topul realizărilor de excepție.

La două secole de la înființare, Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) continuă să se situeze în elita învățământului românesc, continuând tradiția formării, dezvoltării și perfecționării generațiilor care au construit România, aliniindu-se exigențelor și standardelor societății moderne, atât pe plan european, cât și pe plan internațional. O dovadă a acestui lucru este faptul că universitatea are parteneri în peste 100 de țări ale lumii.