Uniformele regalității românești I, coliță dantelată, 2019, LP 2264A
search
  • Uniformele regalității românești I, coliță dantelată, 2019, LP 2264A

Uniformele regalității românești I, coliță dantelată, 2019, LP 2264A

2264A
30,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Istorie
Monarhie

Uniformele regalității românești I, coliță dantelată

În semn de recunoaștere a importanței familiei regale românești pentru istoria României atât din punct de vedere politic cât și militar, a fost introdusă în circulație mărci poștale „Uniformele regalității românești (I)”, alcătuită din 4 timbre și o coliță dantelată, reunindu-i pe toți regii României.

Promotor și ambasador al țării, timbrul este mai mult decât un produs, reprezintă imagine, tradiție, istorie, identitate culturală, iar călătoriile prin intermediul acestui simbol oferă povești fascinante despre trecut, prezent și de ce nu, despre viitor.

Cea mai nouă emisiune de mărci poștale prezintă o parte impresionantă a istoriei naționale – respectiv cea a regalității în România și felul în care tradiția militară s-a împletit cu monarhia.

Emisiunea de mărci poștale este completată de o coliță dantelată omagială ce amintește de aniversarea a 180 de ani de la nașterea Regelui Carol I, timbrul coliței înfățisându-l într-o pictură în care călărește în uniformă militară, având valoarea nominală de 28,50 lei.