Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, serie cu vinietă 2019 LP 2256b
search
  • Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, serie cu vinietă 2019 LP 2256b

Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, serie cu vinietă 2019 LP 2256b

2256b
40,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Turism

Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană

Emisiunea de mărci poștale „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană” prezintă într-o compoziție grafică armonioasă imaginile unor obiective turistice alături de elemente gastronomice specifice zonei Sibiului.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă Turnul Dulgherilor (Zinmmermannsturm), ridicat în sec. XIV, de breasla săsească a dulgherilor din orașul Sibiu. Alături de obiectivul medieval, timbrul prezintă un aranjament de brânzeturi sibiene asortate.

Turnul Sfatului (Hermannstädter Ratsturm, parte din ansamblul de fortificații a orașului ca poartă prin care se face tranziția din Piața Mică și Piața Mare, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, alături de un aranjament de mezeluri alese din gama celor servite în regiunea Sibiului ca gustare rece.

Timbrul cu valoarea nominală de 5 lei are ca subiect Biserica Evanghelică din Sibiu (Evangelische Stadtpfarrkirche), finalizată în 1520 și considerată una dintre cele mai impresionante
clădiri în stilul gotic ridicate în România, având asociată ca imagine culinară o porție de mâncare tradițională de fasole și cârnați, servită conform tradiției gastronomice locale, cu ceapă roșie crudă.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei este redată Piața Sfatului, cu Muzeul Bruckenthal (Palatul Bruckenthal) ridicat între 1778–1788 de către guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei, Samuel Bruckenthal, lângă care este prezentă imaginea unui platou asortat care expune o selecție tradițională de gustări reci și calde specifice zonei Sibiului formată din elemente de mezel, lactate și preparate din legume.

Premiul „Regiunea Gastronomică Europeană” oferă credibilitate și autoritate în domeniu, deoarece este acordat de un grup independent și internațional de experți IGCAT. Regiunea trebuie să demonstreze unui grup de experți că a dezvoltat suficiente proiecte și programe legate de gastronomie pentru a câștiga premiul. Grupul de experți ales de consiliul IGCAT își propune să includă specialiști din diferite domenii de competență, inclusiv turism, cultură, ospitalitate și agricultură.