Rase de câini, 2019, LP 2230
search
  • Rase de câini, 2019, LP 2230

Rase de câini, 2019, LP 2230

2230
34,50 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Fauna

Ciobănescul Românesc Mioritic, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei, a fost selecționat dintr-o rasă naturală existentă în Munții Carpați, principalul motiv fiind utilitatea. Datorită taliei sale mari, cu un corp bine dezvoltat, precum și aspectului său viguros și spectaculos, această rasă este foarte apreciată în România.

Ciobănescul Românesc Carpatin, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, este o rasă endemică prezentă în spațiul Carpato-Danubian. Câine de turmă, utilizat de secole de către păstorii români din Munții Carpați la paza turmelor, Ciobănescul Carpatin se remarcă prin atașamentul său instictiv și necondiționat față de stăpânul său. Este demn, calm și echilibrat și are un instinct natural de pază.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 leieste reprezentat Ciobănescul Românesc de Bucovina,rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților, în nord-estul României, în Bucovina. Rasa a beneficiat de o atenție specială în ceea ce privește selecția și ameliorarea, ceea ce a condus la existența tipului actual.

Este un câine de talie mare, cu un corp masiv și viguros, cu greabăn puțin marcat.

Ciobănesc Românesc Corb, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 12 lei, este o rasă naturală care s-a format în arealul Carpaților Meridionali și regiunile subcarpatice (Dâmbovița, Argeș, Prahova, Brașov). Deși aria sa de răspândire este relativ restrânsă, datorită calitaților sale, populația existentă este numeroasă. Acest câine este cunoscut de generații sub denumirea de „Corb” datorită robei de culoare neagră, în proportie de cel puțin 80% din suprafața corpului cu marcaje albe pe piept și pe labe, acestea neavând nici un fel de stropituri.