search

Patrimoniul Floristic al României, 2019, LP 2250

2250
32,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Flora

Patrimoniul Floristic al României, 2019, LP 2250

În cadrul emisiunii Patrimoniul floristic al României, alcătuite din 6 timbre și două plicuri prima zi, au fost selectate flori rare, delicate, estetice, cu o cromatică deosebită din patrimoniul floristic al României.

Iedera albă – Daphne blagayana este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei.

Este o plantă arbustivă, care face parte din familia Thymelaeaceae și este cunoscută în România cu numele de blagaiană, floare de Sfânta Ana, ghiocel de Postăvar, tulchină sau tulchină galbenă.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei este ilustrată Laleaua pestriță – Fritillaria meleagris.

Este o plantă erbacee, cu numeroase forme de cultură. Laleaua pestriță sau „Floarea de Șah” este una dintre cele mai rare specii de lalea de la noi din țară, aflându-se pe lista plantelor pe cale de dispariție, fiind ocrotită de lege și considerată monument al naturii.

Pe al treilea timbru cu valoarea de 1,70 lei este ilustrată planta Steluța alpină sau Ochiul boului – Aster alpinus.

Este o plantă din familia Compositae cu rizom oblic, cu noduri evidente și cu rădăcini numeroase.

Bulbucii de munte – Trollius europaeus sunt ilustrați pe timbrul emisiunii cu valoarea de 3,10 lei.

Sunt plante erbacee și perene, care fac parte din familia Ranunculaceae. Sunt frecvent întâlnite din etajul fagului până în cel subalpin, în fânețe, în poieni, livezi, tufărișuri, margini de pădure, în Europa, Caucaz, America de Nord în zona arctică.

Opaițul Munților Rodnei – Silene nivalis este redat grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei.

Este o plantă erbacee, perenă, care face parte din familia Caryophyllaceae și este endemică pentru Carpații Orientali. Este întâlnită în Munții Rodnei, la altitudini între 1820 și 2200 m, pe locuri pietroase, înierbate și umede. Această specie este ocrotită prin lege, fiind răspândită numai în Munții Carpați.

Linariţa de munte – Linaria alpina este ilustrată pe ultimul timbru al emisiunii cu valoarea de 19 lei.

Este o plantă erbacee, perenă, din familia Plantaginaceae. Creşte pe stâncării şi grohotişuri calcaroase din etajele alpin şi subalpin, fiind răspândită în lanţurile muntoase din Europa de sud şi centrală. La noi este foarte rară, cu prezenţă confirmată în munţii Piatra Craiului şi Bucegi.