Păsări exotice, serie cu vinietă 2019 LP 2251c
search
  • Păsări exotice, serie cu vinietă 2019 LP 2251c
  • Păsări exotice, serie cu vinietă 2019 LP 2251c

Păsări exotice, serie cu vinietă 2019 LP 2251c

2251c
45,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Serie cu vinietă
Tematica
Fauna

Păsări exotice, serie cu vinietă 2019 LP 2251c 

Este continuată seria proiectelor dedicate Faunei, una dintre cele mai apreciate tematici în rândul colecționarilor, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Păsări exotice.

Pasărea paradisului mare – Paradisaea apoda, este ilustrată pe primul timbru al emisiunii, cu valoarea de 1,40 lei.

Măsurând aproximativ 33cm, este una dintre cele mai frumoase păsări ale lumii, în pofida aspectului strălucitor și este greu de detectat în mediul de pădure.

Quetzalul – Pharomachrus mocinno, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei, face parte din familia Trogonidae, putând fi admirată în zone din America de Nord și de Sud, unde populează pădurile de la altitudini cuprinse între 1200 și 3000 de m înălțime.

Tucanul cu piept roșu (Ramphastos dicolorus), ilustrat pe timbrul cu valoarea de 1,70 lei, este o pasăre din familia Ramphastidae care trăiește în sudul și estul Braziliei, Pantanal din Bolivia, estul Paraguayului și extremitatea nord-estului Argentinei. Se găsește în primul rând în pădurea Atlanticului. În general, este destul de comun și, totuși se află în atenția UICN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii).

Muscarul regal nordic – Onychorhynchus mexicanus, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, face parte din familia Tityridae.

Măsoară aproximativ 18 cm și este ușor de recunoscut după penele distinctive ale crestei, pe care și le arată destul de rar în afara perioadei de împerechere. Capul și aripile sunt maro, cu părțile laterale ale capului mai gri. Are gâtul alb, cu pieptul gri, părțile ventrale sunt gălbui, iar coada are culoarea scorțișoarei, cu vârful închis. Elementul spectaculos al acestei specii este creasta, care este împăturită pe cap, în formă de semicerc, care atunci când este desfăcută, este roșie cu semne albastre.

Flamingul american – Phenicopterus ruber, a cărui imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea de 5 lei, este o pasăre gregară de baltă, care face parte din familia Phoenicopteridae. Măsurând 145 cm, flamingul american este o pasăre ușor identificabilă datorită penajului lucios, cu tente roșiatice pe ceafă, iar corpul are nuanța roz pal, la fel ca ciocul, care are vârful negru. Aripile au în penaj și porțiuni de culoare neagră. Gâtul arcuit si subțire și picioarele lungi și delicate, au fost reprezentate chiar și în picturile rupestre primitive.

Pasărea paradisului carabinier – Ptiloris magnificus, ilustrată pe ultimul timbru al seriei, cu valoarea nominală de 19 lei, este membră a familiei Paradisaeidae din ordinul Passeriformes fiind ușor recognoscibilă datorită coloritului penajului său. Aceasta măsoară până la 37 cm, masculii au o culoare închisă și o coadă scurtă, ciocul este lung și o porțiune iridiscentă albăstruie pe creștet și piept, iar femelele au ciocul alungit și sunt maro în colorit, cu dungi pe părțile ventrale.