Fauna protejată din România, 2019, coliță dantelată, LP 2237A
search
  • Fauna protejată din România, 2019, coliță dantelată, LP 2237A

Fauna protejată din România, 2019, coliță dantelată, LP 2237A

2237A
29,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Fauna

Fauna protejată din România, coliță dantelată, LP 2237A

Tematica Faună se află în topul preferinţelor colecţionarilor de mărci poștale iar această nouă emisiune va completa colecţiile lor.

Zimbrul (Bison bonasus) ilustrat pe colița dantelată, al cărui timbru are valoarea nominală de 28,50 lei, cunoscut și sub numele de bizon european, este cel mai greu animal terestru actual din Europa. Un exemplar măsoară aproximativ 2.8 – 3 m lungime și 1.8 – 2.2 m înălţime și cântărește între 300 și 920 kg. La culoare este ceva mai deschis faţă de ruda sa americană (Bison bison) și are părul mai scurt pe gât, cap și partea anterioară a corpului, dar coada și coarnele mai lungi.

Este un mamifer rumegător și consumă atât iarbă, cât și fibre.
Evită zonele cu umiditate crescută și resurse reduse de apă, condiții adverse pentru pășunat și căutare, pantele abrupte și zăpada înaltă.

Asemenea altor erbivore mari, zimbrul are o importanță vitală pentru supraviețuirea biodiversității din Europa, mai ales în ceea ce privește plantele. Acest lucru, alături de prezența lui rară și de aspectul impresionant, fac ca zimbrul să fie o specie-cheie în conservarea naturii.