Colecții românești - trivete II, coliță nedantelată, 2019, LP 2233A
search
  • Colecții românești - trivete II, coliță nedantelată, 2019, LP 2233A

Colecții românești - Platouri/Suporturi II, coliță nedantelată, 2019, LP 2233A

2233A
20,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Colectii

Emisiunea Colecții Românești este alcătuită din șase timbre și o coliță nedantelată, pe care sunt reprezentate trivete, denumire generică pentru a desemna suporturile cu mai mult de trei picioare, precum și pe cele cu un picior și cu o bază, din secolele XIX-XX. Exponatele aparțin unei renumite colecții din București, cea mai mare din lume, certificată de Guiness World Records, în 2016.

Suportul potcoavă este reprezentat pe timbrul coliței nedantelate a emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 19,00 lei.

Trivetele au reprezentat acele obiecte al căror potențial artistic a fost descoperit cu adevărat după Primul Război Mondial. Într-o perioadă în care Art Deco-ul era încă în plin elan, iar arta își făcea din ce în ce mai mult simțită prezența în viața de zi cu zi a oamenilor, design-ul interesant al trivetelor și măiestria conceperii lor a început să captiveze, iar trivetele au fost utilizate și pentru rolul lor decorativ, nu doar pentru cel protectiv.

Astfel, trivetele au început să aibă două întrebuințări: de a proteja suprafețele de căldura, în principal a fierului de călcat, sau a altor suprafețe încinse, dar și de a fi un obiect plăcut  din punct de vedere vizual, îndeplinind și o funcție estetică.

Suportul potcoavă, o piesă din secolul al XIX-lea, este o trivetă din alamă, fără picioare, ce ilustrează mai multe simboluri, precum potcoava de cal și însemnele masonice reprezentate de compas, vinclu și litera din centrul piesei.