Bine ați venit in România, bloc de 6 timbre, 2019, LP 2239A
search
  • Bine ați venit in România, bloc de 6 timbre, 2019, LP 2239A

Bine ați venit in România, bloc de 6 timbre, 2019, LP 2239A

2239A
31,00 lei
În stoc
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Arhitectura

Bine ați venit in România, bloc de 6 timbre

Bine ați venit în România! O urare tradițională, adresată oaspeților dornici să cunoască frumusețile naturale, spirituale, istorice și arhitecturale ale României.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 1,60 leieste ilustrat Castelul Sturdza de la Miclăușeni cunoscut și sub numele de Palatul Sturdza, construit între 1880 și 1904 în stilul gotic de către Gh. Sturdza și soția sa Maria (născută Ghica), pe locul unui vechi conac care data din anul 1755.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 1,80 lei este reprezentat Castelul Huniazilor, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică și de artă feudală din România și din Europa, impresionând prin stilurile arhitecturale diverse și legendele ţesute în jurul lui.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 1,90 lei este ilustrat Castelul Peleș din Sinaia, considerat, pe bună dreptate, „Perla Coroanei” și unul din cele mai frumoase castele din Romania. Încă de la început s-a dorit să fie reședinţă regală de vară. În luna august a anului 1875, la ceremonia punerii pietrei de temelie a castelului, Regele Carol I a spus: „Să se ridice acest castel și să fie cu bine terminat, pentru a putea deveni leagănul dinastiei mele, al dinastiei naţionale“. În temelii s-au zidit actul de fundaţie și actul de construcţie, alături de câteva monede cu efigia lui Carol I. Castelul se află pe malul pârâului Peleș.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 5 lei este ilustrată Mănăstirea Bârsana, situată în Maramureșul istoric, pe valea Izei și construită în anul 1711 pe locul unei vechi mănăstiri a cărei istorie începe odată cu atestarea documentară a localității Bârsana, din anul 1326.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 8,50 lei, se remarcă Cetatea Rupea, monument istoric reprezentativ al județului Brașov, atestat documentar încă din anul 1324, fiind refugiul sașilor din calea oștilor regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 12,00 lei se distinge Mănăstirea Neamț, care face parte din patrimoniul artistic și istoric național, fiind denumită „Ierusalimul ortodoxiei române”, deoarece ocupă un rol cu totul deosebit în cultura religioasă românească prin măreția și frumusețea ei.