Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2016 LP 2109b
search
  • Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2016 LP 2109b

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2016 LP 2109b

2109b
82,00 lei
În stoc
An aparitie
2016
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Teatru

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2016 LP 2109

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival de teatru şi artele spectacolului din România, susţine un dialog creator la nivel european şi internaţional. Festivalul îşi propune să promoveze creaţia teatrală românească şi internaţională de cea mai bună calitate, prin prezentarea celor mai importante spectacole ale momentului, identificând repere valorice comune la nivel naţional, european şi internaţional.

Prin prezenta emisiune filatelică, dedicată acestei manifestări culturale, marca poştală îşi certifică încă o dată rolul său de ambasador al culturii în lume. În anul 1993, un grup de iniţiativă a Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu s-a hotărât să redea oraşului strălucirea pierdută, prin organizarea unui festival de teatru, ajutat de personalităţi culturale române, personalităţi ale lumii teatrale din România şi de peste hotare.

Prima ediţie, din anul 1993, a avut loc în luna martie, într-o iarnă târzie cu troiene de zăpadă, iar pentru mulţi care nu văzuseră zăpadă decât în filme, România părea o ţară fascinantă. La prima ediţie, oaspeţii au purtat usturoi în buzunare, pentru a se proteja de vampiri.

În primăvara anului 1994, ambiţiosul „Festival de Teatru Tânăr Profesionist” avea să înceapă în prima sală de teatru construită cu 400 de ani în urmă în Europa Centrală.

Anul 2007 marchează o ediţie de excepţie a festivalului ca recunoaştere a contribuţiei acestui eveniment la obţinerea titlului de Sibiu, Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.