Europa 2012 - Vizitați România, bloc de 2 serii M II, LP 1938e
search
  • Europa 2012 - Vizitați România, bloc de 2 serii M II, LP 1938e

Europa 2012 - Vizitați România, bloc de 2 serii M II, LP 1938e

1938e
25,00 lei
În stoc
An aparitie
2012
Calitate
MNH
Tip
Bloc de 2 timbre
Tematica
Europa

Europa 2012 - Vizitați România, bloc de 2 serii M II, LP 1938e

Europa este locul unde a luat naştere, la începutul secolului al XIX-lea, turismul internaţional.

Britanicii înstãriţi care, înainte de a se cãsãtori, fãcuserã un obicei de a pleca într-o excursie pe continent pentru recreere şi dorinţa de a cunoaşte şi alte ţãri, au generalizat, prin frecvenţa acestor excursii, primele manifestãri ale unui turism organizat.

Ca urmare, Europa a devenit cel mai vizitat continent, cu cele mai multe ţãri şi atracţii turistice din lume.

Ca o consecinţã a acestui fapt, anul acesta tema aleasã de PostEurop – sub genericul Europa 2012 este Vizitaţi…, temã care se constituie într-o invitaţie de a cunoaşte, prin timbre, atracţiile turistice ale ţãrilor continentului european.

În Europa se remarcã mai multe tipuri de turism cum ar fi balneo-maritim, cultural-istoric, montan sau sporturile de iarnã.

Teritoriul României de azi, existent încã de la începutul primului mileniu, s-a conturat pe vechea vatrã a Daciei, în zona sud-esticã a Europei Centrale, cu arcul munţilor Carpaţi în mijloc, mãrginit de Dunãre şi Marea Neagrã.

Având aproape toate formele de relief existente în naturã, mii de râuri şi izvoare termale, parcuri şi rezervaţii naturale, peşteri vestite şi unicate în Europa, saline, litoralul Mãrii Negre, România îşi etaleazã frumuseţile într-o salbã de puncte importante pe harta turismului balneo-maritim din Europa.

Bãile Herculane, Felix, Sovata, Cãlimãneşti, salinele de la Praid şi Slãnic Moldova, staţiunea balnearã Eforie sau înşiruirea staţiunilor maritime de pe litoralul Mãrii Negre, de la Mamaia şi pânã la Mangalia, sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale ţãrii noastre.

Cea mai mare deltã a continentului, mirifica Deltã a Dunãrii, cel mai tânãr pãmânt al Europei, aflat într-o permanentã metamorfozã, dispune de nenumãrate atracţii turistice. Este singura deltã din lume declaratã Rezervaţie a Biosferei şi înscrisã în lista monumentelor naturale din Patrimoniul UNESCO.

Munţii Carpaţi, cu minunata Vale a Prahovei, unde staţiunile montane sunt pregãtite sã fie gazda Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) – 2013, cu una dintre cele mai mari şi frumoase rezervaţii naturale din Europa, Parcul Naţional Retezat, cu Castelele Peleş şi Bran, sunt alte atracţii turistice deosebit de apreciate.

România este ţara vestitelor biserici din lemn din Maramureş şi a unicului Cimitir Vesel din lume, cel de la Sãpânţa, a mãnãstirilor din Moldova, cu cea mai cunoscutã Mãnãstire a Voroneţului cu celebra picturã a cãrei culoare albastrã uimeşte orice vizitator.

România meritã sã fie vizitatã pentru unicitatea frumuseţilor şi a numeroaselor tradiţii pãstrate de-a lungul secolelor.

Toate acestea le prezentãm cu simplitate şi modestie, oferindu-le cu generozitate tuturor celor care viziteazã acest spaţiu mioritic ce aparţine dintotdeauna strãvechii Europe.