20 de ani de la încheierea Tratatului Româno - German, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2012 LP 1955c
search
  • 20 de ani de la încheierea Tratatului Româno - German, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2012 LP 1955c

20 de ani de la încheierea Tratatului Româno - German, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2012 LP 1955c

1955c
26,00 lei
În stoc
An aparitie
2012
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Istorie

20 de ani de la încheierea Tratatului Româno - German, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2012 LP 1955c

În anul 1872, după 6 ani de la urcarea pe tronul Principatelor Române a Principelui Carol I de Hohenzollern, s-a deschis laBerlinprima Agenţie Diplomatică a României condusă de Theodor Rosetti.

Relaţiile diplomatice oficiale dintre România şi Germania au fost stabilite în 1880 după recunoaşterea, la Congresul de la Berlin, a independenţei de stat a ţării noastre.

După decenii în care istoria Europei a fost marcată de numeroase conflicte diplomatice şi militare, România a stabilit, în 1967, relaţii diplomatice la nivel de ambasadă cu Republica Federală Germania.

În 1992, în condiţiile funcţionării noilor instituţii democratice, a fost semnat Tratatul dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

După semnarea acestui Tratat, relaţiile politice şi comerciale dintre cele două ţări au înregistrat o vizibilă dinamică ascendentă,Germaniafiind primul partener comercial (atât la export cât şi la import) şi al treilea investitor în România.

La un an de zile de la emiterea emisiunii comune de timbre România-Germania „Biserica fortificată din Biertan“, cu ocazia aniversării a două decenii de la semnarea Tratatului româno-german, Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mărci poştale dedicată acestui eveniment.

Pentru alegerea imaginii timbrului emisiunii filatelice, Romfilatelia împreună cu Ambasada Germaniei la Bucureşti au organizat, în luna februarie a acestui an, un concurs de desene cutema „Prietenie“, adresat elevilor şi studenţilor din toatăţara.

La acest concurs au fost prezentate 1500 de desene, iar după trei etape de selecţie, au rămas în finală 19 desene de la categoria „clasele V-VIII“, 11 desene de la categoria „clasele IX-XII“ şi 4 la categoria „studenţi“.

În luna mai a acestui an a fost desemnat desenul câştigător al cărui autor este Iftichia Georgeta Stanciu, din Bucureşti, elevă în clasa a IX-a. Pe locurile doi şi trei s-au clasat desenul Gabrielei Ioana şi cel al lui Alexandru Mihai Nenciu.