• -20%
Europa 2010 - Cărți pentru copii, bloc de 4 timbre (2 serii), LP 1862B
search
  • Europa 2010 - Cărți pentru copii, bloc de 4 timbre (2 serii), LP 1862B

Europa 2010 - Cărți pentru copii, bloc de 4 timbre (2 serii), LP 1862B

1862B
30,00 lei
24,00 lei Economisești 20%
În stoc
An aparitie
2010
Calitate
MNH
Tip
Bloc de 4 timbre
Tematica
Organizatii

Europa 2010 - Cărți pentru copii, bloc de 4 timbre (2 serii), LP 1862B

Stabilită de către PostEurop în fiecare an, tema pentru timbrele Europa în anul 2010 se intitulează „Cărţi pentru copii“.

Întotdeauna, încă de la cea mai fragedă vârstă, în dorinţa lor de cunoaştere a tot ce-i înconjoară, copiii au fost fascinaţi de cărţile colorate şi cu multe poze.

Crescând, au descifrat primele litere ale alfabetului şi astfel au început să citească primele cuvinte scrise. Apoi poveşti, iar mai târziu cărţi întregi cu poveşti, basme ori povestiri…

Și oare cărui copil din România nu i-au plăcut basmele şi poveştile româneşti Punguţa cu doi bani, Fata moşului şi fata babei, Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Balaurul cu şapte capete, Fata de împărat şi pescarul, Păcală şi Tândală, Capra cu trei iezi şi câte şi mai câte…?

Cărţile pentru copii sunt un prim pas spre lumea fantastică din care nu ar putea să lipsească povestirile fraţilor Grimm cu ale lor Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici, Cenuşăreasa, Hansel şi Gretel, Croitoraşul cel Viteaz ori Scufiţa Roşie.

Dar care copil nu a intrat în lumea poveştilor lui Hans Christian Andersen când a citit Degeţica, Mica Sirenă, Lebedele, Soldăţelul de plumb, Crăiasa Zăpezilor, Răţuşca cea urâtă? Sau care nu a spus o minciună nevinovată şi era să-i crească nasul ca al lui Pinocchio?