Sfintele Paști 2005, bloc de 3 serii LP 1679a
search
  • Sfintele Paști 2005, bloc de 3 serii LP 1679a

Sfintele Paști 2005, bloc de 3 serii LP 1679a

1679a
7,50 lei
În stoc
An aparitie
2005
Calitate
MNH
Tip
Bloc
Tematica
Sarbatori

Sfintele Paști 2005, bloc de 3 serii LP 1679a

Sfintele Paști sau Învierea Domnului este cea mai importantă Sărbătoare religioasă a anului, de ea legându-se alte Sărbători cum ar fi Floriile sau Înălțarea.

Săptămâna de dinaintea Învierii Domnului este un prilej de meditație pentru noi toți.

Cu toții ne ducem crucea, dar câți oare ajungem pe Golgota? Ne-am întrebat oare de câte ori în viață am simțit nevoia sa strigăm precum Hristos de pe Cruce „Eli, Eli, lama Sabahtani? “(„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?“)?

Învierea Domnului trebuie să ne bucure, să ne dea speranța pentru a fi mai buni cu noi, dar și cu ceilalți. Să nu uităm că moartea nu este punctul final cu care se încheie viata, ci numai virgula care desparte cele două părti ale unei fraze: viata de dincoace de mormânt și viața de dincolo de mormânt.

Plini de lumina și bucurie în suflet vom fi toti împreună, la miez de noapte, pentru a-L venera așa cum se cuvine pe Cel ce s-a lasat rastignit pentru noi.

Hristos a înviat și pace în suflet!

Imaginile reproduse pe timbrele emisiunii filatelice „Sfintele Paști“ reprezintă icoane pe sticla din secolul al XIX-lea, ale căror originale se află în colecția Muzeului Țăranului Român.

Primul timbru reprezintă „Cina cea de Taină“ – icoana, al carui autor este Matei Purcariu (Tâmforea) din Făgăraș.

Al doilea timbru reprezintă „Răstignirea lui Iisus“ – icoana pe sticlă realizată la Gherla.

Cel de-al treilea timbru reprezintă „Învierea lui Iisus“ – icoana pe sticla din Țara Bârsei.

Fiecare timbru are valoarea nominală de 5 000 lei.

De asemenea, pe plicul „prima zi“ (FDC) sunt reproduse scene din viața lui Iisus, de pe o icoană pe sticlă, realizată la Gherla, în secolul al XIX- lea.