Artă românească de avangardă - triptic 2005 LP 1671
search
  • Artă românească de avangardă - triptic 2005 LP 1671

Artă românească de avangardă - triptic 2004 LP 1671

1671
7,00 lei
În stoc
An aparitie
2004
Calitate
MNH
Tip
Tripticuri
Tematica
Arta

Artă românească de avangardă - triptic 2004 LP 1671

Schimbările majore, politice și sociale, pe care Primul război mondial le-a adus pe întregul mapamond, nu puteau să nu influențeze și arta în întregul ei.

“ La belle epoque “ este atât precursoarea cât și creatoarea avangardismului în artă. Apărut ca o stare de spirit, avangardismul a avut ca reprezentanți, încă de la început, artiști originari din România.

Marcel Iancu este adeptul unui dadaism pozitiv; geometria desenelor sale, manipulată inventiv și jovial este o expresie a armoniei construite.

M. H. Maxy este autorul unor lucrări care oscilează între cubismul analitic, futurism și pictură abstractă; de fapt o sinteză a unor moduri de structurare a imaginii în arta plastică.

Pentru Merica Râmniceanu modernismul a fost un mod de viață. Lucrările sale, subtile analize ale formelor în spațiu s-au apropiat, uneori, de decorativismul art deco.

Victor Brauner este pictorul în ale cărui tablouri forma umană este anormal alungită, stilizată în planuri curbe. Creator al “pictopoeziei” – o îmbinare a literelor cu forme abstracte, Brauner își definește compozițiile într-o unitate de unghiuri, arcuri de cerc și forme diverse.

Opera lui Jean David se constituie într-o sinteză extremă a formei accentuate. În desenele sale predomină culoarea a cărei tentă plată demonstrează viziunea sa puristică.

Mattis – Teutsch Hans , operă a cărei ecuație spectaculoasă se rezumă la expresionismul liric stil art deco. El aduce un omagiu omului unde silueta eroică se îmbină cu portetul metafizic.