Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare, Plic prima zi 2014 LP 2022FDC
search
  • Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare, Plic prima zi 2014 LP 2022FDC

Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare, Plic prima zi 2014 LP 2022FDC

2022FDC
35,00 lei
Stoc epuizat
An aparitie
2014
Calitate
MNH
Tip
Plic Prima Zi (FDC)
Tematica
Organizatii

Conferința Mondială a Marilor Loji Masonice Regulare, PLic prima zi 2014 LP 2022FDC

De o importanţã deosebitã, desfãşurarea Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare în România este perceputã ca un eveniment unic pentru societatea noastrã,ca o evocare a unei deosebite aprecieri pe care o dobândeşte România pe plan mondial.

Din punct de vedere masonic, alegerea ţãrii unde este organizatã Conferinţa reflectã vizibil rolul important al României în Masoneria Universalã, ca factor de progres indiscutabil, care va beneficia de schimbul de experienţã şi relaţiile cu fiecare Mare Lojã, dar şi de discuţiile pe secţiuni care vor genera cãutarea de soluţii pentru eliminarea unor blocaje punctuale, şi vor permite cunoaşterea nivelului de pregãtire şi desfãşurare a activitãţilor proprii.

Într-o atmosferã propice, Conferinţa Mondialã, va materializa conceptul de Lanţ Masonic Universal cu adevãrata lui utilitate şi forţã de acţiune, deoarece cu aceastã ocazie se stabilesc punţi de legãturã între conducãtorii fiecãrei Mari Loji, care vor conferi stabilitate în relaţiile bilaterale indiferent de poziţionarea geograficã.

Cel mai important mijloc pentru îndeplinirea rolului asumat porneşte de la valorile la care se raporteazã, de la dorinţa de a primi în Masonerie oameni care sã reflecte modele pentru a transmite tuturor, valorile reale care duc la unire, încredere şi siguranţã în activitatea masonicã şi mai ales în viaţa de zi cu zia fiecãrui Mason.

Faptul cã, de-a lungul timpului, mari personalitãţi ale societãţii civile din Romania au fost membri ai Masoneriei, spune totul despre calitatea acestei organizaţii, apreciatã pentru rãspunderea de a reprezenta modele ce se doresc a fi urmate de cei din jur,pentru promovarea valorii şi excelenţei, elemente definitorii ale poporului român.

Marea Lojã Naţionalã din România a fost condusã între anii 1996-1997 de Marele Maestru Sever Frenţiu. Autor al unei opere complexe de o remarcabilã valoare, pictor, gravor,decorator, scenograf, Sever Frenţiu ocupã în istoria artei contemporane un loc aparte.

În anul 1931, într-o localitate din judeţul Bihor, numitã Sãcuieni, se nãştea copilul Sever Frenţiu. Pãrinţii lui, în bunã tradiţie ardeleanã, i-au dat un nume de împãrat roman.

Cu o personalitate excepţionalã foarte vizibilã în picturile sale, cu un stil personal şi inconfundabil, arta lui Sever Frenţiu a fost ea însãşi un uriaş act de rezistenţã la adresa sistemului totalitar, fiind extrem de plinã de simboluri greu de priceput pentru cei neiniţiaţi.

Probabil cã Sever Frenţiu ar fi rãmas un ultim mare reprezentant al suprarealismului mondial, iar noi nu l-am fi evocat azi ca OM, ci în exclusivitate ca artist, dacã n-ar fi intrat în Francomasonerie. A intrat în entitatea creatã de italo-americani în 1993, în 1995 devenise Maestru Venerabil al Lojii Nomine din Bucureşti şi Al Doilea Mare Supraveghetor al Marii LojiNaţionale din România.

În ianuarie 1996 este ales Mare Maestru al Marii LojiNaţionale.

Se stinge din viaţã la data de 9 noiembrie 1997, lãsând în urmã opere de o inestimabilã valoare.

Masoneria, prin tot ceea ce a fãcut şi continuã sã facã, a reuşit sã redea Lojelor strãlucirea gândirii de avangardã, iarsocietatea româneascã urmãreşte cu interes sã aparã semnaleleşi razele de speranţã în momentele dificile ale vieţii sociale.