Clasor timbre 64 pagini negre, 32 file, copertă Verde, seria Basic, marca Leuchtturm LS4/16G
search
  • Clasor timbre 64 pagini negre, 32 file, copertă Verde, seria Basic, marca Leuchtturm LS4/16G

Clasor timbre 32 pagini negre, 16 file, copertă Verde, seria Basic, marca Leuchtturm LS4/16G

LS4/16G
90,00 lei
În stoc
Producător
Leuchtturm
Număr Pagini
32 pagini
Format
A4
Culoare Pagini
Neagră
Număr straifuri
9 transparente
Culoare Copertă
Verde

Continuând seria de emisiunilor de mărci poştale aniversare dedicate oraşului Bucureşti, a fost introdusă în circulaţie în 2017 emisiunea 155 de ANI, BUCUREȘTI, CAPITALA ROMÂNIEI. Aceasta este alcătuită dintr-un timbru și o coliţă dantelată.

București, la fel ca și capitala Moldovei, Iași, a fost una din arenele luptei unioniștilor pentru făurirea României moderne. Aici s-au ţinut, în 1857, sedinţele Adunării ad-hoc a Ţării Românești, și tot aici s-a materializat în ianuarie 1859, izbânda naţiunii: alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Moldovei și domn al Ţării Românești.

Recunoașterea unirii celor două teritorii românești de către Imperiul Otoman, la sfârșitul lui 1861, este urmată de reunirea celor două Adunări Elective într-una singură, în ianuarie 1862, la București și de formarea guvernului unic, primul guvern al României, nume sub care este cunoscut din acel moment teritoriul Principatelor Unite.

Cel care a susţinut neabătut ca București să devină capitală a fost marele om politic al vremii, Mihail Kogălniceanu.

Până la sfârșitul anului 1862 vor fi transferate aici toate organismele centrale ale statului: administraţie, arhive, cancelarii, ministere, oficii statistice etc. Noua calitate a orașului, oficializată pe 24 ianuarie 1862, va contribui la o dezvoltare tot mai accentuată a sa, atât din punct de vedere teritorial și demografic, cât și urbanistic edilitar, cultural și economic.

Un factor important în cadrul modernizării orașului a fost promulgarea Legii comunale în anul 1864, în cadrul căreia a fost înfiinţată Primăria Capitalei, primul primar ales fiind Barbu Vlădoianu.