Trandafiri, bloc de 4 valori 2022 LP 2367a
search
  • Trandafiri, bloc de 4 valori 2022 LP 2367a

Trandafiri, bloc de 4 valori 2022 LP 2367a

2367a
33,00 lei
În stoc
An aparitie
2022
Calitate
MNH
Tip
Bloc de 4 valori
Tematica
Flora

Trandafiri, bloc de 4 valori 2022 LP 2367a

Trandafirul, prin gama foarte variată de culori și arome, a fost întotdeauna una dintre cele mai apreciate flori, fiind supranumit și „Regina florilor”. Trandafirii sunt nelipsiți din decorul celor mai multe parcuri. Trandafirii atrag prin gingășia florilor și coloritul petalelor, dar și prin parfumul variat cu arome de la fructe până la condimente; este știut faptul că în momentul în care cineva primește o floare, din instinct o miroase. Rozele au ocupat și ocupă un loc important în orice amenajare peisagistică.

Rosa ‘Mainzer Fastnacht’, Mathias Tantau Jr., Germania 1964, Tea hibrid, ilustrat pe timbrul cu valoarea de 2,10 lei, este un soi de trandafir cu vigoare mijlocie-mare, cu o creștere de până la 120-150 cm și o deschidere a tufei de 40-50 cm. Prezintă lăstari subțiri și nu foarte deși, cu spini puțini. Frunzele sunt mici și rare, de culoare verde-închis, semilucioase. Bobocii sunt lungi de până la 5-6 cm, ușor ascuțiți. Florile care apar solitare sunt superbe, de mărime mijlocie cu un diametru de până la 10-12 cm, bogate în petale (30-40) și foarte elegante, cu petale mov de culoarea lavandei, emanând un parfum dulceag cu arome fine de condimente, foarte plăcut. Acesta este unul din cele mai populare soiuri „albastre”.

După fiecare val de flori, necesită tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă necesită protecție (mușuroire).

Rosa ‘Christopher Columbus’, Meilland, Franţa 1992, Tea hibrid, reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 lei, este un soi de trandafir viguros, cu o înălțime de 150-170 cm și o deschidere a tufei de 50-60 cm. Prezintă lăstari erecți și cu mulți spini. Frunzele sunt mari, dese, de culoare verde-închis și lucioase. Florile apar mai des solitare, dar pot fi și grupate cu cel mult 3 flori pe tijă, învolte, cu 20-25 petale, mari, cu un diametru de 14-15 cm, cu petale de culoare roșu-portocaliu la început. Bobocii sunt zvelți și au o înălțime de 4-5 cm, parfumul este slab.

După fiecare val de flori necesită tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă necesită protecție (mușuroire).

Rosa ‘Frisco’, Reimer Kordes, Germania 1986, Floribunda, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este un soi de trandafir cu o creștere de până la 80-100 cm și o deschidere de 50 cm, lăstarii sunt erecți, prezintă spini în număr redus, frunzele sunt de culoare verde-închis, lucioase. Bobocii sunt zvelți cu o înălțime de 3-4 cm. Florile au un diametru de 9-10 cm cu 35-40 petale și apar în medie câte 4-5 pe tijă; petalele sunt de un galben strălucitor care sunt vizibile de la distanță, culoare care persistă pe toată perioada de înflorire. Parfumul este slab.

După fiecare val de flori necesită tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă necesită protecție (mușuroire).

Rosa ‘Caprice de Meilland’, Meilland, Franța 1997, Tea hibrid, ilustrat pe timbrul cu valoarea de 16 lei, este un soi de trandafir cu vigoare bună, lăstarii erecți și lungi ajungând până la 150-180 cm înălțime și o deschidere a tufei în jur de 50 cm. Frunzele sunt de culoare verde-închis, mijlocii ca mărime și nelucioase. Bobocii au o înălțime de până la 5-6 cm. Florile apar în general solitare, dar pot fi și 2-3 pe tijă, sunt mari, cu un diametru de 15-16 cm și în medie 35 petale. Petalele au o culoare foarte atrăgătoare, roz-închis-liliachiu, foarte delicate. Parfumul este ceva aparte, față de mulți alți trandafiri care atrag prin parfumul de învăluire, adică este simțit de la distanță.

După fiecare val de flori necesită tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă necesită protecție (mușuroire).

Rosa ‘Scentimental’, Tom Carruth, S.U.A. 1996, Floribunda, este un soi de trandafir cu o creştere de până la 90-120 cm şi o deschidere a tufei de 60-80 cm. Frunzele sunt de culoare verde semi-închis, semi-lucioase. Florile de 10-12 cm diametru şi bogate în petale (25-30) au un joc de culori în care se regăsesc alb, roşu şi crem, amestecate, aproape că nu se găsesc două petale la fel. Unele sunt roşii cu pete albe, altele sunt crem stropite cu roşu. Parfumul este ceva care întregeşte acest tablou printr-un amestec dulce cu condimente. După fiecare val de flori sunt necesare tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă are nevoie de protecție (mușuroire).

Rosa ‘Eddy Mitchell’, Alain Meilland, Franța 2008, Tea hibrid, este un soi de trandafir cu o înălțime de 120-140 cm și o deschidere care nu depășește 60 cm. Lăstarii sunt puternici cu frunze destul de mari, de culoare verde-închis, lucioase. Florile mari cu un diametru de 10-12 cm și 25-40 petale sunt ceva aparte, partea superioară a petalelor au la început o nuanță de catifea roșu închis care se schimbă aproape în negru, mai exact spre coniac învechit. Partea inferioară a petalelor oferă un contrast foarte frumos, galben deschis spre crem sau chiar auriu. Parfumul este slab. După fiecare val de flori sunt necesare tăieri pentru a stimula o nouă înflorire, ultima tăiere fiind la începutul lunii octombrie, pentru a nu forța prelungirea perioadei de vegetație. Pe perioada de iarnă are nevoie de protecție (mușuroire).

Rosa ‘Peace’, Francis Meilland, Franța 1935, Tea hibrid, redat pe plicul „prima zi” a emisiunii, este un soi de trandafir cu tufe viguroase cu o creștere de până la 120-170 cm și cu o deschidere a plantei de 50-90 cm, cu ramuri semi-erecte, dar drepte. Frunzele sunt de culoare verde-închis, groase și lucioase. Florile sunt magnifice cu petale delicate de culoare galben-crem, pensulate cu roz pe margini, mari, cu un diametru de 14-16 cm, cu 50-55 petale. Bobocii sunt sferici și se deschid lent. Parfumul este slab, dar plăcut. Pe perioada de iarnă necesită protecție (mușuroire).

În ciuda războiului, acest trandafir a fost introdus în Franța cu numele de ‘Madame A. Meilland’, în memoria mamei creatorului francez, Claudia, în Germania cu numele de ‘Gloria Dei’ și în Italia cu numele de ‘Gioia’. A fost cel mai frumos tea hibrid văzut până atunci. In 1945 a fost prezentat cu numele de ‘Peace’ și oferit celor 49 de delegați care s-au întâlnit la San Francisco pentru a crea Organizația Națiunilor Unite (ONU). Fiecare trandafir a fost însoțit de o scrisoare cu următoarele rânduri: „Sperăm că trandafirul ‘Peace’ va influența gândurile oamenilor pentru pacea mondială veșnică”. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute și răspândite soiuri în prezent.