• -15%
Anul tigrului, serie cu 2 viniete 2022 LP 2356
search
  • Anul tigrului, serie cu 2 viniete 2022 LP 2356

Zodiacul Chinezesc Anul tigrului, serie cu vinietă 2022 LP 2356

2356
24,00 lei
20,40 lei Economisești 15%
În stoc
An aparitie
2022
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Sarbatori

Zodiacul Chinezesc Anul tigrului, serie cu vinietă 2022 LP 2356

Grafica celor două timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 10 Lei, ilustrează simbolul semnului zodiacal Tigrul, în două ipostaze armonizate cu mediul în care animalul real trăiește (vegetație luxuriantă și apă).

Zodiacul chinezesc a apărut cu peste trei mii de ani în urmă, mai devreme decât astrologia europeană. Conceptul acestui zodiac a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din occident în determinarea caracterului oamenilor. Spre deosebire de astrologie, care prezice în funcție de poziția soarelui, a stelelor și planetelor, calendarul chinezesc bazat pe fazele lunare, înscrie în fiecare an al unui ciclu de 12 ani, denumirea unui animal. Se acceptă ideea că fiecare din cele 12 animale ale zodiacului are capacitatea de a înzestra cu anumite calități persoana născută în anul respectiv.

O legendă a Asiei spune că Budha a convocat toate animalele să sărbătorească Anul Nou împreună. La întâlnire au venit însă doar 12 necuvântătoare, cărora zodiacul le-a stabilit anumiți ani: șobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. La acestea se asociază cinci elemente: Apa, Focul, Pământul, Metalul și Lemnul.

Previziunile zodiacului chinezesc prezintă anul 2022 ca un an al schimbărilor masive, al ideilor noi și îndrăznețe, mai ales ale celor controversate.

Sfatul principal pentru anul 2022 este „Nu-ți pierde umorul!”.