• -15%
Crăciun 2017 LP 2170
search
  • Crăciun 2017 LP 2170

Crăciun 2017 LP 2170

2170
3,50 lei
2,98 lei Economisești 15%
În stoc
An aparitie
2017
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Sarbatori

Crăciun 2017 LP 2170

Crăciunul, unul dintre cele douăsprezece praznice împărătești, este un prilej de mare sărbătoare pentru creștinii din întreaga lume care, la data de 25 decembrie, sărbătoresc Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfintele Evanghelii relatează taina Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În urmă cu peste două mii de ani, Preasfânta Fecioara Maria, prin lucrarea Sfântului Duh, a născut, într-o iesle din Bethleemul Iudeii, pe Pruncul Iisus, Fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ pentru a mântui neamul omenesc.

Nașterea Domnului este sărbătoarea dragostei dumnezeiești, pe care o învăţăm după modelul dat nouă de Dumnezeu, iar zilele Crăciunului sunt prilej de mare bucurie, fiind prin tradiție o sărbătoare a familiei, a îngăduinţei, a bunătăţii, a iertării și a împăcării.

Biserica „Sfântul Elefterie” – Nou, închinată ierarhului sfânt al Iliricului, sărbătorit în fiecare an în 15 decembrie, este situată într-una din zonele centrale ale Capitalei. Cu o arhitectură deosebită și cu pictura recent restaurată, Biserica adăpostește o colecție valoroasă de icoane.

Timbrul care ilustrează Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos înfățișează pe Sfinții Părinți – Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria și Sfântul Iosif – primind păstorii veniți să se închine Pruncului Iisus Hristos. În icoană apar elemente despre care pomenește Evanghelia după Luca – ieslea, păstorii, dar și steaua care luminează și veghează preafericitul moment, amintită în Evanghelia după Matei.

O altă icoană valoroasă, pictură pe lemn, din patrimoniul Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou este Maica Domnului cu Pruncul, icoană împărătească, simbol al creștinătății și imagine emblemă a maternității universale. Fecioara Maria, cinstită într-un mod deosebit de creștini, este un model de smerenie, de dăruire și de ascultare față de Dumnezeu.

Seria este formată din 2 timbre, ambele cu valoarea nominală de 1,30 lei