• -20%
search

Conferința Femeilor Francofone București, 2017, LP 2167

2167
10,00 lei
8,00 lei Economisești 20%
În stoc
An aparitie
2017
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Organizatii

Pentru a marca acest eveniment, a fost introdusă în circulaţie, la data de 1 noiembrie 2017, emisiunea Conferinţa femeilor francofone.

Conferinţa a avut ca obiectiv evidenţierea contribuţiilor importante ale femeilor la dezvoltarea şi creşterea economică, promovarea întăririi emancipării femeilor şi amplificarea antreprenoriatului feminin. În acest scop, va fi lansată o Reţea francofonă a femeilor antreprenori, pentru facilitarea cooperării dintre ele, în calitate de factori majori ai creşterii economice.

Organizarea acestui eveniment, la Bucureşti, constituie încă o mărturie a convingerii profunde manifestate de România că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, în spaţiul francofon şi în întreaga lume, este indispensabilă pentru edificarea democraţiei şi păcii şi respectarea drepturilor omului. Menţionăm, totodată, sprijinul semnificativ acordat cauzei egalităţii de gen, în plan mondial, de către Preşedintele României care este unul dintre cei zece Campioni de Impact ai proiectului ONU HeForShe.

Prin tema sa generală – Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere şi dezvoltare: femeile se afirmă – Conferinţa aduce, de asemenea, o contribuţie semnificativă la dezvoltarea dimensiunii economice a Francofoniei.

Francofonia este ansamblul politico-cultural al popoarelor care folosesc în mod obişnuit limba francezã. Termenul de „francofonie“ a apărut în 1880, când geograful Onésime Reclus l-a folosit pentru a defini grupurile de persoane şi de şi de ţări care utilizau limba franceză în diverse împrejurări.