Ziua Pământului, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2013 LP 1977b
search
  • Ziua Pământului, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2013 LP 1977b

Ziua Pământului, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2013 LP 1977b

1977b
56,00 lei
În stoc
An aparitie
2013
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Aniversari

Ziua Pământului, minicoală de 8 timbre și 1 vinietă 2013 LP 1977b

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit data de 22 aprilie ca sãrbãtoare oficialã a planetei – Ziua Internaţionalã a Mamei Pãmânt – ca zi a mobilizãrii tuturor oamenilor în vederea protejãrii mediului înconjurãtor.

Cu aceastã ocazie a fost introdusa în circulaţie o emisiune de timbre poştale dedicatã acestui eveniment, Ziua Pãmântului 2013.

Pe 22 aprilie 1970, senatorul american Gaylord Nelson a organizat prima manifestaţie ecologistã de anvergurã din istorie.

Prin mediatizarea problemelor climatice mondiale, acţiunea din 22 aprilie 1970 a dat naştere Organizaţiei „Ziua Pãmântului”, care are astãzi peste 175 de filiale în tot atâtea ţãri, rolul lor fiind acela de a conştientiza lumea asupra problemelor de mediu şi efectelor poluãrii.

Acţiunile diferã de la oţarãla alta, dar peste tot are loc o comunicare activã cu oficiali guvernamentali, cu mediul de afaceri şi cu instituţii de învãţãmânt, acţiunile având acelaşi numitor comun şi anume, conservarea mediului înconjurãtor.

Ziua Pãmântului a devenit expresia comunã a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilã, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

În România, una dintre cele mai importante campanii care se desfãşoarã în acest an, dedicatã Zilei Pãmântului, este campanianaţionalã stradalã organizatã de elevii şcolilor generale sub motto-ul „Beneficiile folosirii tehnologiilor verzi”.

La aceasta se adaugã, la nivelul fiecãrui judeţ organizarea, de cãtre agenţiile locale pentru protecţia mediului, de concursuri şi dezbateri pe teme ecologice, acţiuni de curãţenie, expoziţii de obiecte din materiale reciclabile, precum şi expoziţii fotografice dedicate frumuseţilor naturale ale Pãmântului.