Sfintele Paști, coliță dantelată 2017 LP 2137b
search
  • Sfintele Paști, coliță dantelată 2017 LP 2137b

Sfintele Paști 2017, coliță dantelată LP 2137b

2137b
15,00 lei
În stoc
An aparitie
2017
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Sarbatori

Sfintele Paști, coliță dantelată 2017 LP 2137b

Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate două icoane, reprezentând Răstignirea Mântuitorului, aparţinând Mănăstirii „Radu Vodă” şi Catedralei „Sfântul Iosif”, ambele din Bucureşti.

Pe manşeta coliţei este reprezentată icoana Maica Domnului Îndurerată ce aparţine Mănăstirii „Radu Vodă”, iar pe timbrul coliţei este ilustrată icoana Învierea Domnului ce face parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucureşti.

Timbrul ce ilustrează Răstignirea Domnului Iisus Hristos, din patrimoniul Mănăstirii „Radu Vodă”, este o reprezentare cunoscută încă din prima eră creştină. Dumnezeu nu ne putea da o altă dovadă mai mare de iubire, decât moartea Fiului Său, Iisus Hristos pentru răscumpărarea noastră. Aşadar, jertfa, care ar fi trebuit să fie calea spre desăvârşire a omului, a devenit după cădere, mijloc de împăcare a acestuia cu Dumnezeu.

În luna iulie, anul 1992, Schitul Darvari, a fost declarat monument istoric de către Comisia Naţională a Monumentelor, Ansamblurilor şi Siturilor Istorice.

Icoana Răstignirea Domnului se află în Catedrala „Sfântul Iosif”din Bucureşti.

Solemnitatea „Sfântul Iosif, soţul Sfintei Fecioare Maria”, a fost aleasă ca hram al catedralei şi se celebrează în fiecare an în ziua de 19 martie.

Catedrala „Sfântul Iosif” este Scaunul Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, suflul viu al comunităţii catolice din sudul României, monument istoric, cultural şi arhitectonic înscris în patrimoniul naţional şi european. La data de 15 februarie 1884, a fost celebrată sfânta Liturghie Pontificală pentru consacrarea şi inaugurarea Catedralei „Sfântul Iosif”.

Învierea Domnului – Coborârea la Iad a Mântuitorului face parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucureşti.

Plină de simboluri, icoana Coborârii la iad a Domnului Îl arată pe Iisus făcându-Şi drum prin scoarţa pământului şi călcând în picioare porţile iadului. Coborârea la iad poartă în sine începutul înălţării omului, pentru care moartea fizică devine doar o trecere, o cale de acces spre viaţa cea nouă, veşnică.

Schitul Darvari cu hramurile Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil a fost ctitorit în anul 1834, de către Mihail Darvari şi soţia sa Elena, născută în familia Buzeştilor.

Icoana Maica Domnului Îndurerată – (manşeta coliţei) face parte din patrimoniul Mănăstirii „Radu Vodă” cu hramurile Sfânta Treime şi Sfântul Ierarh Nectarie al Eghinei şi este datată în secolul al XIX lea. Mănăstirea a fost ctitorită de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina cu gândul de a fi Mitropolia Capitalei