Jocurile Olimpice pentru Tineret, Singapore coliță dantelată 2010 LP 1875
search
  • Jocurile Olimpice pentru Tineret, Singapore coliță dantelată 2010 LP 1875

Jocurile Olimpice pentru Tineret, Singapore coliță dantelată 2010 LP 1875

1875
12,00 lei
În stoc
An aparitie
2010
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Sport

Jocurile Olimpice pentru Tineret, Singapore coliță dantelată 2010 LP 1875

Cu ocazia desfãşurãrii primei ediţii a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Singapore, Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mãrci poştale dedicatã evenimentului, prilej de satisfacţie nu numai pentru filatelişti, dar şi pentru iubitorii sportului.

În iulie 2007, în cadrul celei de-a 119-a sesiuni a Comitetului Internaţional Olimpic desfãşuratã în Guatemala, preşedintele CIO, Jacques Rogge, a prezentat proiectul Jocurilor Olimpice pentru Tineret, rezervate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Competiţia va avea ediţie de varã şi ediţie de iarnã, prima desfãşurându-se pe o perioadã de 12 zile, iar cea de a doua pe o perioadã de 10 zile şi vor alterna la fiecare doi ani, întocmai ca Jocurile Olimpice clasice.

S-a stabilit ca, în 2010, ediţia de varã sã se desfãşoare în oraşul capitalã Singapore, iar în 2014, la Nanjing (R.P. Chinezã). Prima ediţie de iarnã a acestor jocuri va avea loc în 2012, la Innsbruck (Austria).

România va participa la aceste Jocuri în cadrul urmãtoarelor discipline: tenis de masã, judo, canotaj, atletism, gimnasticã, înot, tir cu arcul, baschet, box, badminton, ciclism, scrimã, fotbal, handbal, pentatlon modern, taekwondo, triatlon, volei, haltere, lupte şi sãrituri în apã.

Se estimeazã cã la Jocurile Olimpice pentru Tineret, ce se vor desfãşura între 14 şi 26 august, vor participa aproximativ 5000 de sportivi din peste 200 de ţãri care vor concura la 26 de probe sportive.

Ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice pentru Tineret vor avea loc pe Platforma din Marina Bay, din Singapore, aceasta fiind cea mai mare scenã plutitoare din lume.

Construitã în întregime din oţel, platforma plutitoare din Marina Bay are 120 metri în lungime, 83 metri în lãţime, fiind cu 5% mai mare decât terenul de fotbal al Stadionului Naţional. Poate suporta o greutate de pânã la 1.070 tone, echivalentul în kilograme a 9.000 de oameni, 200 tone de recuzitã scenicã şi 3 vehicule militare cântãrind 30 tone fiecare.

Galeria stadionului are o capacitate de 30.000 de spectatori. Stadionul este parte integrantã din Marina Bay Street Circuit Turns 17 and 18, care a gãzduit şi Marele Premiu de Formula 1 din Singapore.

Întrecerile sportive vor promova valorile durabile, aceleaşi ca cele ale Jocurilor Olimpice tradiţionale: perfecţiunea, prietenia şi respectul. În cadrul lor vor concura tinerii sportivi ai lumii, în spiritul acestor valori, cu speranţele lor de a deveni viitori laureaţi olimpici şi cetãţeni de vazã ai comunitãţii mondiale.