• -10%
Jocurile copilăriei, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2017 LP 2148B
search
  • Jocurile copilăriei, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2017 LP 2148B

Jocurile copilăriei, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2017 LP 2148B

2148b
170,00 lei
153,00 lei Economisești 10%
În stoc
An aparitie
2017
Calitate
MNH
Tip
Mini coală
Tematica
Pictura

Jocurile copilăriei, minicoală de 5 timbre și 1 vinietă 2017 LP 2148B

Indiferent dacă ne-am petrecut copilăria la ţară sau la oraş, există câteva jocuri care ne leagă de clipele frumoase şi lipsite  de griji ale primilor ani din viaţă.

Copilăria este incompletă dacă nu ai amintiri legate de bicicletă. Nu există copilărie fără genunchi juliţi şi fără biciclete. Că ne luam la întrecere, că avea sau nu roţi ajutătoare sau că o împrumutam pentru o tură de bloc sau de parc, cei mai mulţi dintre noi  am experimentat mersul pe bicicletă. Şi pentru că ne mândream foarte mult cu bicicletele noastre, nu era zi în care să nu facem „drumeţii”. Mersul pe bicletă era o experienţă extraordinară şi este considerat a fio îndemânare pe viaţă; odată ce ai învăţat, nu poţi uita niciodată.

Bicicleta este ilustrată pe timbrul cu valoarea de 3,50 lei şi a rămas vehiculul preferat al celor mici.

„E făcută să o baţi, / Bate-o-încet, sau bate-o tare, / Cu piciorul sau cu mâna, / Fără frică, nu o doare. / E lovită şi nu plânge şi  o baţi căci e o… minge!”

Cu buline sau dungi, înflorată,colorată şi absolut necesară pentru jocuri ca „Raţele şi vânătorii”, „Castel”, „Ţările”, „Măgăruşul”, „Pătrăţica”, mingea este reprezentată pe timbrul cu valoarea de 4 lei.

Fie că era vorba despre spaţii interioare, sau de spaţii exterioare, jocul cu mingea ne oferea oricând posibilitatea de a petrece timpul liber alături de prieteni.

Dacă spunem „la marelle” sau „cascayu” nu denumim altceva decât îndrăgitul joc al copilăriei, anume Şotronul, care este reprezentat pe timbrul cu valoarea de 4,50 lei. Dintre toate jocurile copilăriei, acesta este unul dintre cele care  te provoacă la mişcare, voie bună şi se adresează atât copiilor  cât şi părinţilor.

Acesta este, poate, cel mai răspândit joc de copii, ce se joacă cel mai adesea într-o serie de figure geometrice, patrulatere, semicercuri, numerotate, desenate pe asfalt cu creta. În funcţie  de zonă, acesta poate arăta în diverse moduri, poate fimai lung sau mai scurt, mai complex sau mai simplu.