• -30%
Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, bloc de 2 timbre 2005 LP 1690A
search
  • Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, bloc de 2 timbre 2005 LP 1690A

Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, bloc de 2 timbre 2005 LP 1690A

1690a
8,00 lei
5,60 lei Economisești 30%
În stoc
An aparitie
2005
Calitate
MNH
Tip
Bloc de 2 timbre

Începutul unui nou pontificat - Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, bloc de 2 timbre 2005 LP 1690A

“Habemus Papam“ s-a auzit de la balconul Palatului Pontifical, la puțin timp după ce pe hornul Vaticanului a apărut fumul alb și clopotele au început să bată; semn că a fost ales cel de-al 265 – lea Pontif al Bisericii Catolice.

Cardinalul german, Joseph Ratzinger și-a ales numele de Benedict al XVI – lea, la sfârșitul unuia dintre cele mai scurte conclavuri din ultimele secole și, totodată, primul conclav al noului mileniu.

Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea este al optulea Papă de origine germană din istoria Papalității, născut la 16 aprilie 1927, în localitatea germană Marktl am Inn.

În 1951 a fost hirotonit preot, iar în 1977 a devenit episcop de München pentru ca, după câteva luni, să fie proclamat cardinal de către Papa Paul al VI – lea. Are o prodigioasă carieră universitară ce s-a manifestat prin prezența sa ca profesor universitar de teologie fundamentală și dogmatică la diferite universități germane.

În 1993 a devenit cardinal – episcop, titular al bisericii Velletri dintr-o suburbie a Romei iar apoi a fost ales Decan al Sfântului Colegiu, și, în această calitate, a organizat funerariile Papei Ioan Paul al II-lea. Același Colegiu, întrunit în Conclav, îl alege Papă la 19 aprilie 2005.

În cadrul primei sale audiențe generale desfășurată în Piața Sf. Petru, Papa Benedict al XVI-lea a subliniat că „ nu se va putea renunța la rădăcinile creștine ale Europei” și a promis că „ va acționa pentru reconciliere și pace“.

Începutul noului Pontificat al Bisericii Catolice este un prilej pe care Romfilatelia îl evidențează prin punerea în circulație a unui bloc alcătuit din două mărci poștale și o vinietă.

Având ca fundal cupola Bazilicii Sf.Petru, cele două timbre sugerează devenirea cardinalului–episcop Joseph Ratzinger în Papa Benedict al XVI-lea.