• -20%
Gimnastică 2006, coliță dantelată (supratipar) LP 1738
search
  • Gimnastică 2006, coliță dantelată (supratipar) LP 1738

Gimnastică 2006, coliță dantelată (supratipar) LP 1738

1738
7,00 lei
5,60 lei Economisești 20%
În stoc
An aparitie
2006
Calitate
MNH
Tip
Coliță
Tematica
Sport

Gimnastică 2006, coliță dantelată (supratipar) LP 1738

Gimnastica este unul dintre puținele sporturi care, în decursul vremii, au adus României sute de medalii de aur, argint și bronz, precum și zeci de titluri europene și mondiale, atât la individual cât și pe echipe.

Se poate spune, pe drept cuvânt, despre echipa feminină de gimnastică a României, că este cea mai medaliată echipă din toată istoria sportului românesc.

La succesele echipei feminine, în ultimele două decenii, echipa masculină de gimnastică, a adăugat multe prilejuri de bucurie iubitorilor acestui sport, câștigând medalii de aur, argint și bronz și aducând titluri mondiale, europene sau olimpice la diferite aparate.

Istoria mondială a gimnasticii feminine va înscrie în paginile ei un mare număr de gimnaste ale României, ale căror performanțe au făcut ca steagul și imnul național să fie cunoscute în întreaga lume.

Venit ca un gest modest de recunoaștere a meritelor gimnasticii românești, supratiparul cu folio aur, realizat pe timbrul coliței, reproduce imaginile sugestive a două probe de concurs tradiționale, sărituri și paralele, la care se adaugă valoarea nominală de 5,60 Lei, iar pe manșeta coliței titlul emisiunii și anul.