Europa 2004 - Vacanța, LP 1638
search
  • Europa 2004 - Vacanța, LP 1638

Europa 2004 - Vacanța, LP 1638

1638
30,00 lei
În stoc
An aparitie
2004
Calitate
MNH
Tip
Serie simplă
Tematica
Europa

Fiecare dintre cele două mărci poștale este tipărită într-un bloc de patru timbre identice.

Ce alt subiect poate fi mai plăcut pentru stimularea “efortului” profesional decât “VACANȚA”? Deși aceste două noțiuni sunt antonimice, artistul plastic de renume internațional Devis Grebu s-a decis, nu numai să accepte această provocare semantică, dar și s-o aprofundeze, transpunând-o în plan grafic cu o abnegație dublată de plăcere.

Ca “personaj” principal a ales Soarele, pe cine altul?

Acest călduros prieten i-a luminat artistului calea epuizantă și sinuoasă a creației, atât pe nisipul fierbinte, în vacanța de vară cât și printre brazii înzăpeziți, în vacanța de iarnă. Senzația pe care artistul plastic a dorit s-o insufle privitorului celor două timbre a fost calmul, liniștea și seninătatea, în contradicție cu stresul zilnic, copleșitor.

Artistul plastic și-a completat compoziția grafică cu alte două “personaje” care-și agrementează liniștea vacanței prin sport (windsurfing și schi), creionate pe fiecare din machetele celor două blocuri, nuanțele pastelate ale fundalului desenelor contribuind la punerea în valoare a imaginii mărcilor poștale.