- -20%

Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic „prima zi” și o mapă filatelică specială.
Diversitatea, din mediul natural, se prezintă uneori, aparent, ca rezultat al unui artist creator de forme și culori a căror perfecțiune induce în eroare privitorul care poate atribui unei insecte caracteristici puternic percepute ca aparținând altei specii, precum o floare.
Avem de-a face cu o intervenție naturală, fantezistă, a mediului ambiant, și, drept urmare, cele patru mărci poștale cu imagini de o rară frumusețe sunt prezentate sub un titlu de emisiune definitoriu: Fanteziile faunei.
Emisiunea este specială pentru colecționari și prin faptul ca abordează o dublă tematică – Floră și Faună.
Călugărița orhidee (Hymenopus coronatus), prezentată ca varietate de culori pe timbrele cu valorile nominale de 4 Lei și 10,50 Lei și pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o specie de călugăriță originară din pădurile tropicale din sud-estul Asiei. Prezintă un puternic dimorfism sexual, femelele fiind, uneori, de 2 ori mai mari decât masculii. Coloritul acestei specii, împreună cu forma celor 6 picioare, asemănătoare unor petale, fac această specie un vânător prin ambuscadă excelent.
Călugărița frunză (Deroplatys truncata), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o specie de călugăriță originară, de asemenea, din pădurile tropicale din sud-estul Asiei. După cum îi spune și numele, seamănă cu o frunză moartă, ceea ce o ajută atât când vine vorba de a se feri de prădători, cât și pentru a-și vâna prada prin ambuscadă.
Călugărița floare (Creobroter gemmatus), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei, este o specie de călugăriță originară din Asia. Datorită coloritului, se camuflează ușor în coronamentul arbuștilor și al arborilor, unde își așteaptă prada, formată din insecte.