• -20%
search

Emisiune comună România-Gibraltar, Rezervații naturale, Plic prima zi 2019 LP 2260FDC

2260FDC
62,00 lei
49,60 lei Economisești 20%
Stoc epuizat
An aparitie
2019
Calitate
MNH
Tip
Plic Prima Zi (FDC)
Tematica
Natura

Emisiune comună România-Gibraltar, Rezervații naturale, Plic prima zi 2019 LP 2260FDC

A fost introdusă în circulație emisiunea comună de mărci poștale România-Gibraltar intitulată „Rezervații naturale”, ilustrând pe timbre Parcul Național Retezat din România și Rezervația Naturală Upper Rock din Gibraltar.

Rezervațiile naturale se regăsesc ca zone în care, sub protecția legii, fauna și flora se păstrează ca un tezaur al splendorilor naturii și al speciilor valoroase, fie că este vorba despre plante sau animale.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei este reprezentat Parcul Național Retezat, situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, protejând habitate naturale de interes comun. Parcul Național Retezat definește o zonă de interes național protejată prin lege, menită să păstreze nealterată biodiversitatea și să mențină capacitățile de adăpostire a faunei sălbatice și a florei spontane.

Rezervația a devenit zonă de interes național în 1935, urmare a acțiunilor întreprinse de renumitul savant Emil Racoviță și de prof. Alexandru Borza, fondatorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca. Parcul a fost recunoscut ca rezervație a biosferei în anul 1979. Scopul înființării rezervației a fost conservarea și protejarea eșantioanelor din zona biogeografică națională pentru activități pedagogice, speologice, paleontologice hidrologice și geologice.

Rezervația Naturală Upper Rock este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei. În Gibraltar, pe coasta de sud a Peninsulei Iberice, mărginită de Spania, se regăsește una dintre minunile naturale ale lumii. Într-un peisaj dominat de Stânca Gibraltarului, o rezervație naturală s-a identificat ca un miracol al creației organice.

Rezervația Naturală „Upper Rock” este considerată una dintre zonele cele mai frumoase din Europa. Situată la 420 m deasupra nivelului mării, rezervația este considerată de cei care vizitează Gibraltarul drept una dintre cele mai frumoase opere ale naturii. Înălțimea platoului rezervației garantează priveliști uluitoare asupra întregii zone, precum și a golfului. Conține multiple atracții naturale regăsite în flora și fauna sa.